De geboorte van je kindje is een prachtige, intense ervaring. Het is vaak het het meest intense wat er kan gebeuren in je leven. Het is een ervaring die je de rest van je leven bij zal blijven. Hoe fijn is het dan als je hier positief, krachtig en vol liefde op terug kan kijken?


Een doula is een liefdevolle, kundige en zorgzame vrouw die jou en je partner emotionele ondersteuning bied tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. zodat jullie samen op een positieve manier op de geboorte van jullie kindje kunnen terug kijken.
Als Doula zijnde ben ik geen vervanging van jouw verloskundige, gynaecoloog of partner, maar ik ben een waardevolle toevoeging van jouw geboorteteam. Ik ben er dan ook helemaal voor jullie, samen zijn we een team. Ik stem de begeleiding helemaal af op jullie ervaringen, wensen, gedachten en emoties. Elke geboorte is anders, en ik pas me aan. Samen doen we er alles aan om jullie in je eigen kracht te zetten, en om van je bevalling een ware happening te maken waar je enorm trots op mag zijn.

Tijdens de zwangerschap begeleid ik jou en je partner samen toe naar de geboorte van jullie kindje. Ik luister naar jullie verhalen en wensen, ik deel mijn kennis over het geboorteproces en samen zetten we dit om in een geboorteplan. Ik help jullie om goed voorbereid en vol zelfvertrouwen de bevalling tegemoet te gaan. Op het moment van de geboorte zelf ben en blijf ik de gehele periode aanwezig, ongeacht of dit thuis of in het ziekenhuis is.

Ook aan de (geboorte)partner is gedacht. Want ook hij of zij wordt (weer) ouder, en een geboorte is voor de partner vaak net zo intensief. Je partner krijgt praktische tools en handvatten zodat ook hij vol zelfvertrouwen jou kan steunen. Ik ben er voor jullie beiden, dus ook voor de partner.


Op het moment van de geboorte van jullie kindje blijf ik bij jullie en ben ik het vertrouwde gezicht. Ik kom naar jullie toe op het moment dat jullie dat wensen. Na de geboorte blijf ik nog even, en als ik zie dat jullie in alle rust samen zijn, en van alle gemakken zijn voorzien, dan laat ik jullie samen.

Een positieve bevalling is een mooie start van het moederschap. Want met een geboorte wordt er niet alleen een kindje, maar ook een nieuwe moeder geboren.

Waarom een doula? Kijk maar eens. Moeders die een Doula bij hun bevalling hebben, hebben vaak:

  • vaak een kortere duur van de bevalling
  • meer tevredenheid over de bevalling
  • je kunt bewuste keuzes maken in wat voor jou belangrijk is tijdens je bevalling
  • minder verzoeken om pijnbestrijding
  • minder keizersneden
  • minder gebruik van medische ingrepen en kunstverlossingen

Moeders die een Doula hebben, hebben ook vaak,

  • meer vertrouwen na de bevalling
  • minder vaak last van een depressie
  • geven vaker borstvoeding

Moedertijd is aangesloten bij de NBvD, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s.