De eerste 3 maanden na de geboorte van je kindje wordt ook wel het vierde trimester genoemd. Dit is een hele belangrijke periode voor jou en je kindje. Het is een periode waarin jij moet wennen aan het ouderschap, maar je kindje moet wennen aan het leven buiten de veilige, warme buik.

We bereiden ons namelijk vaak goed voor op de zwangerschap en bevalling. Maar wat daarna? Dan er is een kleine baby om voor te zorgen en zijn jullie net (weer) ouders geworden. De hormonen gaan nog alle kanten op, je bent herstellende van het meest bijzondere in je leven wat je maar hebt kunnen doen, het op de wereld zetten van je eigen kindje. De balans in het gezin is weg, en alles is nieuw. En dat alles naast de overweldigende liefde voor je baby. Een liefde die je misschien nog nooit eerder voelde.
In de huidige snelle maatschappij verwachten we soms al ontzettend veel van nieuwe ouders, en pasgeboren baby’s. terwijl het voor een goede start van een newborn baby en een nieuwe mama zo belangrijk is dat hij/zij de ouder leert kennen, en andersom. Hoe vind je hierin een nieuwe balans?

In de cursus ‘het vierde trimester’ help ik jullie om je goed te kunnen voorbereiden op deze intense, maar o zo mooie periode. Hierbij moet je denken aan:

  • de hechting van je kindje
  • ritme van ouders en baby
  • voedingen op verzoek (flesvoeding en borstvoeding)
  • huidcontact en ” mamahonger”
  • (samen) slapen
  • fysiek en mentaal herstel van jou als moeder
  • zoeken naar een nieuwe balans in je leven
  • combineren van ouderschap en werk

Waar:
Om je zo ontspannen mogelijk voor te bereiden op deze periode, wordt de privécursus gegeven bij jouw thuis.

Wanneer:
In overleg plannen we welke dag of avond het beste uitkomt.

Deze cursus kan ook heel goed plaats vinden als de baby al geboren is. Samen kijken we dan waar jullie tegenaan lopen, en hoe we de nieuwe balans in jullie gezin kunnen vinden. Tevens krijgen jullie een hoop nieuwe kennis wat weer zelfvertrouwen geeft om vol goede moed samen verder te gaan.

Voor meer informatie hierover mag je me altijd een berichtje sturen.