Wat is een Doula?

Een Doula is een liefdevolle, kundige en zorgzame vrouw die jou en je partner emotionele ondersteuning biedt tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode erna. Als Doula help ik jullie om je goed voor te bereiden op de geboorte van jullie baby. Door middel van mijn kennis en ervaringen geef ik je vertrouwen tijdens deze bijzondere periode in jullie leven. Ik ben de persoon waar je op terug kunt vallen, je zorgen mee kunt delen en je twijfels mee kunt bespreken.

Bevallen op een manier waar jij je vertrouwd en veilig bij voelt

Jouw Doula

Ik ben geen vervanging van je verloskundige, gynaecoloog of partner. Ik ben een waardevolle toevoeging aan je geboorteteam. Mijn begeleiding stem ik helemaal af op jullie ervaringen, wensen, gedachten en emoties. Omdat iedere geboorte anders is, pas ik me aan. Samen doen we er alles aan om jullie in je kracht te zetten om zo van je bevalling een bijzondere beleving te maken waar je ontzettend trots op kunt zijn.

Ik luister naar jullie verhalen, angsten en wensen en deel mijn kennis over het geboorteproces. Daarna zetten we dit samen om in een geboorteplan. Maar het allerbelangrijkste is dat ik er ben, helemaal voor jou. Tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Jullie belangen staan voorop, in welke omstandigheden dan ook.

Op het moment van de geboorte blijf ik bij jullie en ben ik jullie vertrouwde gezicht. Ik kom wanneer jullie dat wensen. Verder bewaak ik de rust en sfeer, ondersteun, moedig aan, stel gerust en geef liefde. Zo kan je in alle rust en vol vertrouwen je baby geboren laten worden. En wanneer ik merk dat jullie de rust gevonden hebben, laat ik jullie samen met jullie kindje.

Waarom kiezen voor een Doula?

Vrouwen die kiezen voor een Doula hebben vaak:

  • Een minder lange bevalling
  • Een positieve terugblik op hun bevalling
  • Minder vaak medisch ingrijpen en kunstverlossingen
  • Minder wens naar pijnbestrijding
  • Minder keizersnedes
  • Meer vertrouwen in zichzelf na de bevalling
  • Minder last depressies
  • Goedlopende borstvoeding
  • Een positieve start van het moederschap
IMG_7519 (2)

Psst.. Wist je dat..

Moedertijd is aangesloten bij de NBvD, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s?
Meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op. 

Over Marjo

Wil je meer weten over mij? Lees verder over mijn achtergrond en werk als Doula.

Winkelwagen