Werkwijze Doula

Als Doula ben ik er voor je in drie verschillende fases:
voor, tijdens en na de bevalling.

Doula tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kom ik graag een keer bij jou of jullie thuis voor een kennismakingsgesprek. Dit eerste gesprek kan ook online plaatsvinden.

Ook bij deze kennismaking kijken we oriënterend naar onze verwachtingen, zowel die van jullie als die van mij. Jullie delen je verhaal en ik leg uit wat ik jullie biedt en hoe ik werk. 

Vervolgens hebben we tijdens de zwangerschap nog twee keer een gesprek van ongeveer 2,5 uur. Zo leer ik jullie kennen, inclusief jullie wensen en angsten. Mocht je al eerder bevallen zijn, dan bespreken we ook deze ervaring. Ik geef jullie kennis over het geboorteproces, een stukje fysiologie, de werking van hormonen en de vele keuzemogelijkheden die er zijn. Jullie wensen rondom de geboorte leggen we vast in een handig geboorteplan. Daarin komt ook het stuk ontspanning aan bod. 

Verder geef ik je partner praktische tips om je te steunen en ook vol vertrouwen de bevalling tegemoet kan gaan. Ik ben er namelijk niet alleen voor de vrouw, maar ook voor de partner.

Tijdens de bevalling

Op het moment dat de bevalling begint, ben ik er vanaf het moment dat jullie dat wensen, voor jullie allebei. Ik luister, geef steun, support, bewaak de sfeer, moedig aan, en herinner jullie aan onze waardevolle gesprekken. Daarna verplaats ik mee van thuis naar het ziekenhuis, om daar weer samen in de bubbel te kruipen. De geboorte probeer ik zo goed mogelijk vast te leggen door foto’s en filmpjes te maken. Als jullie baby er is, en ik zie dat jullie gesetteld zijn, laat ik jullie samen met jullie kindje.

De kraamperiode

In de kraamperiode kom ik graag nog een keertje langs om te kijken hoe het met jullie en de baby gaat. Uiteraard op het moment dat jullie daaraan toe zijn (liefst binnen 40 dagen na de geboorte). Tijdens dit moment praten we bij en hebben we het over het verloop van de bevalling. Ik luister graag naar jullie verhalen en ervaringen en overhandig jullie eventueel het geboorte herinneringsboek.

Over Marjo

Wil je meer weten over mij? Lees verder over mijn achtergrond en werk als Doula.

Winkelwagen